Fietsen & wandelen

De natuur in en rondom Zoutelande is voor velen één van de redenen om deze mooie, rustige plek te bezoeken. Of u nou houdt van lange wandelingen of de omgeving liever op de fiets ontdekt, Zoutelande is dé plek. Een plek waar u volledig kan ontspannen. U zult gegarandeerd uitgerust thuiskomen en nagenieten van alles dat u heeft gezien en beleeft.

Walcherse fietsroutes 

Fietsend de omgeving van Walcheren ontdekken? Goed idee! Er zijn verschillende mooie routes welke u door het prachtige landschap leiden. Op de bonnefooi op pad? Ook dan zult u zeker een aantal mooie plekjes ontdekken. Voor uw gemak hebben we een aantal van de routes op een rijtje gezet. Eén van de populaire fietsroutes is de bunkerroute. Tijdens deze route fietst u langs een groot deel van de 80 bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. 

Ku(n)stpicknickplekken

Een andere mooie route van 26 tot 55 km voert u langs de ku(n)stpicknickplekken op Walcheren. Op deze plekken kunt u een momentje rust nemen, even stilstaan bij de natuurrijke omgeving en genieten van een lekkere picknick.

Veerse Meer

Rondje fietsen om het hart van Zeeland, het Veerse Meer. Niet alleen is het de perfecte plek om een bootje te varen, te zeilen of te zwemmen, ook de natuur eromheen nodigt u uit om deze plek te bezoeken. Met de fiets! Bijna geheel parallel aan het water ligt een fietsroute van bijna 60 kilometer lang. U fietst langs verschillende plaatsjes zoals Veere, Vrouwenpolder, Kamperland en Kortgene. Ideaal voor een paar tussenstops!

Geen fietsen mee? Geen probleem, bij Zomerhuisjes by the Sea kunt u fietsen huren!

Wandelen in omgeving Zoutelande

Door haar mooie natuur is Zeeland de perfecte plek voor lange of korte wandelingen. Op het strand, in het bos of over de duinen. Leuk feitje, het hoogste punt van Walcheren ligt bovenop de duinen van Zoutelande.

Over de lange duinen van Zoutelande kunt u wandelen met een subliem uitzicht over strand, zee en land. U kunt helemaal lopen tot aan de zeedijk van Westkapelle. Wanneer u de zeedijk van Westkapelle bereikt, zult u een belangrijk monument van het dorp tegenkomen. De Shermantank staat als oorlogsmonument symbool voor de bevrijding van Westkapelle en de Slag om de Schelde tijdens de Tweede Wereldoorlog. 

Natuurgebied Oranjezon

Oranjezon, een prachtig natuurgebied waar u herten, paarden en andere dieren kan tegenkomen. Wat vroeger een waterwingebied was, is nu voor velen één van hun favoriete plekken voor een wandeling. Met de frisse buitenlucht kunt u hier even helemaal tot rust komen. In het gebied vindt u een aantal gemarkeerde wandelroutes van 3 tot 7 kilometer, maar ook hier loopt u zo de duinen over naar het strand. 

Stadswallen van Veere

In het historische Veere vindt u niet alleen eeuwenoude panden, smalle straatjes en een stadshaven, ook bestaat de stad voor een groot deel uit stadswallen. Hierdoor komt het verleden van Veere weer tot leven. Onderweg zult u een aantal houten bankjes tegenkomen, waar u zowel kunt uitrusten als meer kunt leren over de stad. Interessant! Het is een korte, maar leerzame en mooie wandelroute