Zien & doen

Walcheren biedt alles wat u nodig heeft voor de perfecte vakantie aan de Zeeuwse kust. Er is genoeg te zien en te doen! Ga op pad en ontdek wat dit mooie schiereiland te bieden heeft.

Bezienswaardigheden op Walcheren

Relaxen op het strand in Vlissingen, een rondje fietsen naar Veere of een uitje naar Middelburg, het kan allemaal tijdens uw vakantie bij Zomerhuisjes by the Sea. Maar er zijn natuurlijk nog meer bezienswaardigheden in de buurt!

Breng eens een bezoekje aan Fort Rammekens in Ritthem, het oudste zeefort van West-Europa. Dit indrukwekkende rijksmonument is open voor publiek en geeft u een kijkje in de geschiedenis van Walcheren. Voor een voortreffelijk uitzicht over de Westerschelde moet u eens het fort beklimmen.

Een ander opvallend monument is Kasteel Westhove. Het eeuwenoude, in Oostkapelle gelegen, kasteel bestond vroeger onder andere uit een oranjerie. Vandaag de dag vindt u hier natuurmuseum Terra Maris. Niet alleen kunt u prachtig wandelen rondom het kasteel, in het museum kunt u ook meer leren over de Zeeuwse landschappen en de geschiedenis.

Met de kinderen op pad

Met het gezin op vakantie in Zoutelande? Walcheren biedt de bezienswaardigheden voor jong en oud! Met de kinderen is het zeker een ‘must’ om een bezoekje te brengen aan speelpark Mini Mundi in Middelburg. Met een binnenspeeltuin, een pretpark, een speelplaats voor de allerkleinsten en Miniatuur Walcheren is hét speelparadijs van Zeeland. Wat kleinschaliger maar zeker niet minder leuk is Hof Poppendamme. Bij deze speelboerderij kunnen de kinderen zich helemaal uitleven, binnen en buiten. De kleintjes kunnen dieren aaien, springen op het springkussen en zandkastelen maken. Voor nóg meer speelplezier en verrukkelijke pannenkoeken kunt u terecht bij Molen de Jonge Johannes in Serooskerke. Zijn de kinderen gek op paardrijden? De Dankbare in Oostkapelle biedt strandritten, buitenritten en diverse lessen aan.